ALPUA hikes Haute Route Chamonix-Zermatt

Haute Route

(English version below)

ALPUA stelt de expeditie-plannen van deze zomer voor: de Haute Route!

ALPUA heeft al meerdere malen expedities gedaan naar de top van de Mont Blanc. In 2014 organiseerden we bergbeklimmingen in de vallei van Zermatt, in de schaduw van de mythische berg, de Matterhorn. Er bestaat echter een prachtige hike die deze twee bergen verbindt: de Haute Route.

ALPUA zal daarom in juli een expeditie organiseren die de Haute Route wandelt. We vertrekken in Chamonix, aan de voet van de Mont Blanc en slapen in berghutten. We blijven dus hoog in de bergen en volgen de Zwitsers-Italiaanse grens (we steken de grens af en toe over). Er zit minstens 1 bergtop in: Tête Blanche, een 3710 m hoge berg met prachtig zicht op de Matterhorn. Eindigen doen we in Zermatt, aan de voet van Matterhorn. Daar aangekomen nemen we het openbaar vervoer terug naar Chamonix. De hutten zijn alvast bevestigd, nu jij nog! De plaatsen zijn beperkt, dus wacht niet te lang. Er zijn verschillende Haute Routes. De Haute Route die ALPUA gaat doen, is de gletsjer-wandeltocht die vertrekt in Frankrijk en hoog blijft en de grens Italië-Zwitserland volgt. Dit betekent dat er dagen in zitten van 13 km hikes 1100 hoogtemeters.

Gezien de tocht een meerdaagse trekking is over gletsjers, zijn er enkele deelnamevoorwaarden:

 • 18 + zijn
 • Lid zijn van KBF of een gelijkwaardige club (ivm verzekering en hutten)
 • Reeds ervaring met wandelen met stijgijzers
 • Reeds ervaring met wandelen in cordée op gletsjer
 • Goeie conditie hebben

Basically moet je je comfortabel voelen in hoog gebergte, net zoals een “zelfstandig alpinist”. Er zullen drie ervaren ALPUA begeleiders aanwezig zijn die de tocht in goede banen brengen.

Praktisch:

 • Van 11/07 tem 21/07 (incl. heen-en terug rit)
 • Kostprijs: € 700, dit is incl.:
  • Overnachtingen in de hutten met half-pension (zoals Cabane de Bertol, zie afbeelding onder)
  • Transport tijdens de tocht
  • Transport van Zermatt naar Chamonix
  • Camping in Chamonix
 • Excl.:
  • Carpool (zal onderling geregeld worden)
  • Lunch onderweg (denk aan graanrepen, snacks tijdens de tocht)

Heb je interesse om mee te gaan? Stuur dan ten laatste 15/06 een mailtje waarin je je motivatie en ervaring kan aantonen naar info@alpua.be

800px-Bertol

ALPUA is announcing the plans for the expedition of this summer: the Haute Route!

ALPUA has already done several expeditions to the top of the Mont Blanc. In 2014 we organized mountain ascents in the valley of Zermatt, in the shadow of the mythical mountain, the Matterhorn. ALPUA now wants to hike the route that connects these two mountains: the Haute Route.

ALPUA will organize an expedition on the Haute Route in July. We depart from Chamonix, at the foot of Mont Blanc and sleep in mountain huts during the trip. We stay high in the mountains and follow the Swiss-Italian border (we occasionally cross the border). There is at least 1 mountain summit in the itinerary: Tête Blanche, a 3710 m high mountain with a beautiful view of the Matterhorn. We finish in Zermatt, at the foot of Matterhorn. Once there, we take public transport back to Chamonix. The mountain huts are already confirmed! The places for this expedition are limited, so don’t wait too long. There are a number of versions of the Haute Route. The Haute Route that ALPUA is going to do is the glacier version tour that leaves in France and stays at high altitude and follows the Italy-Swiss border. This means that the Route contains days of 13 km-hikes and 1100 meters of altitude-gain.

Since the trip is a multi-day trek over glaciers, there are some conditions for participation:

 • Be 18+ years old
 • Being a member of KBF or an equivalent club (important regarding insurance and cabins)
 • Already experience walking with crampons
 • Already experience with hiking in cordée on glacier
 • Be in good physical condition

Basically, you have to feel comfortable on multi-day glacier expeditions.

Practical information:

 • Cost: € 700, this includes:
  • Accommodation in cabins incl. half-board (like Cabane de Bertol, see above)
  • Transportation during the trip
  • Transportation from Zermatt to Chamonix
  • Camping in Chamonix
 • Excl.:
  • Carpool
  • Lunch on the way (cereal bars, snacks during the hike)

Are you interested to come along? Send an email in which you can demonstrate your motivation and experience to info@alpua.be. Deadline: 15/06

Advertentie