ALPUA hikes the GR5 – Part IX : Stavelot – Vielsalm

Trace-GR5-copie-1.png

ALPUA hikes the GR5 – Part IX : Stavelot – Vielsalm

We zitten aan deel 9 van ons GR5-avontuur en de laatste delen in België! Deze keer een korte dagtocht omwille van de nog korte dagen:16 km met een stevig hoogteverschil van 200 m, reken op 4 a 5 uur wandelen).

Wanneer: zondag 26 februari 2017!

Planning

We trekken vanuit Stavelot de wilde Ardennen in.
Stavelot – Vielsalm: ca. 16km (363mH+)

Start: We spreken af op de parking van campus Groenenborger (Groenenborgerlaan 171, Wilrijk) om 8u waar we kunnen carpoolen tot Stavelot (reistijd: +-1h50). We beginnen te stappen om 10u.

Route: We lopen vanuit Stavelot de wilde Ardennen in. We beginnen met een stevige klim van 200 m. We passeren pittoresque dorpje Longbirmé en steken de grens Luik-Luxemburg over! De route buigt iets meer naar het Zuid-Zuidwesten en we lopen verder tot we de rivier de Amblève opnieuw tegen komen in Vielsalm, alwaar we om de twee uur een trein hebben naar Coo. Daar kunnen we ook even genieten van de mooie watervallen van Coo.

Terugtocht: Om de twee uur is er in Vielsalm een trein die ons 15′ later afzet aan station Coo. Van daar is het een kleine auto-heen-en-weer-rit naar Stavelot.

 

Inschrijven

Inschrijven door een mailtje te sturen naar (Opgepast: nieuw emailadres!!!)  info@alpua.be met vermelding “GR5 Part IX”. Vermeld of je mee de trein neemt aan het Centraal Station van Antwerpen of voor een auto kan zorgen.

Klik hier voor het Facebook-event

Wij zorgen voor:
-de route (up to date)

Kostprijs vervoer (op eigen kost):
– trein
– of carpool

Meenemen

Materiaallijst:

✖ Dagrugzak

✖ Lunch! + water

✖ Aangepaste kledij: waterdicht; aangepast aan temperatuur (lagen!)

✖ Stevige stapschoenen

✖ Iets tegen blaren indien nodig (COMPEED!)

✖ Zonnecrème, zonnebril

“ALPUA hikes the GR 5” : Planning

PAST:

✖ Part I : 9-11/nov/2014 : Bergen-op-Zoom – Westmalle (80,1km)

✖ Part II : 7-8/mrt/2015 : Westmalle – Testelt (61,0km)

✖ Part III : 1-2/nov/2015 : Testelt – Hasselt (61,6km)

✖ Part IV : 27-28/feb/2016 : Hasselt – Vroenhoven (ca. 60km)

✖ Part V: 20/mrt/2016 : Vroenhoven – Visé

✖ Part VI: 25/jun/2016: Visé – Nessonvaux

✖ Part VIII: 30/okt/2016: Spa – Stavelot

PRESENT

Part IX: 26/feb/2017: Stavelot – Vielsalm

FUTURE:

Part X: 18-19/mrt/2017
✖ Part XI: 20-21/mrt/2017

De GR 5

De GR 5 is het bekendste en ook oudste wandelpad in Vlaanderen en is een van de beroemdste wandelroutes van Europa. Ze vormt tevens een belangrijk onderdeel van de Europese wandelroute E2.

De GR 5 start in Bergen-Op-Zoom, gaat via Essen, dwars door de Antwerpse Kempen, naar en door de Ardennen. Het pad volgt de oostgrens van Luxemburg, doorkruist Lotharingen, de Vogezen, de Jura en de Franse Alpen. Eindbestemming is de Middellandse Zee (Nice). Totale lengte van het parcours: 2290km!

De verscheidenheid van de landschappen en het aantrekkelijke klimaat maken het tot een van de populairste en bekendste wandelroutes van Europa.

ALPUA heeft de ambitie om de volledige GR5 uit te lopen en zal deze tocht in stukken organiseren, startende in november 2014. Wanneer we in Nice zullen geraken is voorlopig niet te voorspellen, maar ons doel is dit binnen de 10 jaar realiseren!

Reeds geplande trajecten: zie hierboven

Groetjes!

ALPUA

Advertentie