ALPUA hikes the GR5 – Part VII: Nessonvaux – Spa

Trace-GR5-copie-1.png

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
ALPUA hikes the GR5 – Part VII : Nessonvaux – Spa
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

We zitten aan deel 7 van ons GR5-avontuur en de laatste delen in België! Deze keer wederom een dagtocht (25 km met heel wat hoogtemeters, reken 7-8 uur wandelen)!
Dus: iedereen met een stevige conditie kan mee 😉

Wanneer: zondag 9 oktober 2016!

Mogelijkheid tot transfer naar rotsklimactiviteit van zaterdag 8 oktober: ALPUA open klimdag Comblain-La-Tour

══════════ Planning ══════════

We trekken vanuit Nessonvaux het Land van Herve in..

Nessonvaux-Spa: ca. 25km (550mH+)
✖ Start: We spreken af op de parking van campus Groenenborger (Groenenborgerlaan, Wilrijk) 8u15 waar we kunnen carpoolen tot Nessonvaux. We beginnen te stappen om 10u 😉

✖ Route: We lopen via pittoerske dorpjes Fraipont, Becco, La Reid,.. richtingen Saint-Remy richting Saive. De route buigt iets meer naar het zuid-oosten en we lopen verder door de velden en bossen van “het Land der Bronnen” tot we de rivier de Vesdre opnieuw tegen komen in Spa, alwaar we een trein hebben.

✖ Terugtocht: Elk uur is er in Spa een trein die ons (na overstap) 30′ later afzet aan de auto in Nessonvaux. Er kan ook recht naar huis getreind worden van hier (hou er rekening mee dat je > 2 uur onderweg bent naar Antwerpen!)

✖ Combinatie met ALPUA open klimdag Comblain-La-Tour op zaterdag! Je kan vanaf het klimmassief met de auto naar Nessonvaux station komen (reisduur 30 minuten). Je tent laat je dan gewoon in de auto liggen. Mensen die beide evenementen willen meedoen, raden we aan om te carpoolen 😉 Te bespreken op event van Open Klimdag!!

══════════ Inschrijven ══════════

Inschrijven door een mailtje te sturen naar alpua.outdoor@gmail.com met vermelding “GR5 Part VII”. Vermeld of je mee de trein neemt aan het Centraal Station van Antwerpen of voor een auto kan zorgen.

Wij zorgen voor:
– de route (up to date)

Kostprijs vervoer (op eigen kost):
– trein
– of carpool

══════════ Meenemen ══════════

Materiaallijst:
✖ Dagrugzak
✖ Lunch! + water
✖ Aangepaste kledij: waterdicht; aangepast aan temperatuur (lagen!)
✖ Stevige stapschoenen
✖ Iets tegen blaren indien nodig (COMPEED!)
✖ Zonnecrème, zonnebril

═══ “ALPUA hikes the GR 5” : Planning ═══

PAST:
✖ Part I : 9-11/nov/2014 : Bergen-op-Zoom – Westmalle (80,1km)
✖ Part II : 7-8/mrt/2015 : Westmalle – Testelt (61,0km)
✖ Part III : 1-2/nov/2015 : Testelt – Hasselt (61,6km)
✖ Part IV : 27-28/feb/2016 : Hasselt – Vroenhoven (ca. 60km)
✖ Part V: 20/mrt/2016 : Vroenhoven – Visé
✖ Part VI: 25/jun/2016: Visé – Nessonvaux

PRESENT
✖ Part VII: 9/okt/2016: Nessonvaux – Spa

FUTURE:
✖ Part VIII: 30/okt2016: Spa – Vielsalm

═══════════ De GR 5 ═══════════

De GR 5 is het bekendste en ook oudste wandelpad in Vlaanderen en is een van de beroemdste wandelroutes van Europa. Ze vormt tevens een belangrijk onderdeel van de Europese wandelroute E2.

De GR 5 start in Bergen-Op-Zoom, gaat via Essen, dwars door de Antwerpse Kempen, naar en door de Ardennen. Het pad volgt de oostgrens van Luxemburg, doorkruist Lotharingen, de Vogezen, de Jura en de Franse Alpen. Eindbestemming is de Middellandse Zee (Nice). Totale lengte van het parcours: 2290km!
De verscheidenheid van de landschappen en het aantrekkelijke klimaat maken het tot een van de populairste en bekendste wandelroutes van Europa.

ALPUA heeft de ambitie om de volledige GR5 uit te lopen en zal deze tocht in stukken organiseren, startende in november 2014. Wanneer we in Nice zullen geraken is voorlopig niet te voorspellen, maar ons doel is dit binnen de 10 jaar realiseren!
Reeds geplande trajecten: zie hierboven

Groetjes!

ALPUA

Advertentie