ALPUA hikes the GR5!

Trace-GR5-copie-1.png

 

 Zondag 9 november – dinsdag 11 november 2014

Bergen-Op-Zoom – Herentals

De GR 5 is het bekendste en ook oudste pad in Vlaanderen en vormt een belangrijk onderdeel van de Europese wandelroute E2. De GR 5 start in Bergen-Op-Zoom, gaat via Essen, dwars door de Antwerpse Kempen, naar en door de Ardennen. Het pad volgt de oostgrens van Luxemburg, doorkruist Lotharingen, de Vogezen, de Jura en de Alpen. Eindbestemming is de Middellandse Zee (Nice). De verscheidenheid van de landschappen en het aantrekkelijke klimaat maken het tot een van de populairste routes. Het is een tocht die meestal in meerdere jaren afgelegd wordt. Omdat de meesten van ons echter geen jaren tijd hebben, zal ALPUA deze tocht in stukken organiseren.

____________________________________________________________________________________________________________
Het eerste deel van Bergen-Op-Zoom tot Herentals (+/- 80 km) zullen we op 3 dagen trachten af te werken in het weekend van 9-10-11 november. PAS OP! DEZE TREKTOCHT IS ZEER UITDAGEND EN VEREIST GOEDE STAPCONDITIE!

Wat heb je nodig:
• Stevige rugzak
• Slaapzak + matje
• Waterdichte kledij
• Stevige stapschoenen (doel is om +-6u per dag te stappen)
• Eten voor ’s middags
• Iets tegen blaren (COMPEED!)

=> laat even weten op alpua.outdoor@gmail.com als je met ons meekomt!

DEEL Bergen op Zoom – Luik

De bossen rond Bergen op Zoom vormen een mooie start voor deze lange tocht. De GR 5 steekt de Belgische grens over nabij Essen en trekt dan onmiddellijk door de Kalmthoutse Heide. In de Antwerpse Kempen vind je nog pareltjes van natuurschoon in mooie dorpen, met een rijke afwisseling van bos, akkerland en hier en daar nog een stukje heidegebied. Landelijke rust vind je terug in het prachtige Hageland, waar je misschien “de Witte” nog ziet lopen in de bossen van Averbode of in de beemden langs de Demer. Het vestingstadje Diest heeft alles om een weldoende pauze te bezorgen. De route trekt verder door Midden-Limburg met diverse natuurreservaten waarin bos- en heidelandschap afwisselt met waterpartijen. De hoofdroute van de GR 5 bereikt dan cultuurhistorische centra als Hasselt en Genk. In Bokrijk kan je even gaan zien hoe onze voorouders vroeger leefden. Het landschap verandert bij de diepe geul van het Albertkanaal en in de Maasvallei, die je bereikt ter hoogte van Maastricht. Hier kiest de GR 5 resoluut voor het zuiden om aan te komen in Barchon, vanwaar een aanlooproute naar Luik vertrekt.

Advertentie